THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages


WWW.FARAHANA90.BLOGSPOT.COM

Tuesday, October 2, 2012

TRIP TO VIETNAM




Orang beraya di kampung halaman...kami one family beraya di Vietnam..hihihi..
seminggu kami berada di Vietnam...
kat Vietnam memang susah nak dapat makanan halal..
ingat kan bila susah nak dapat makanan halal leh la diet..
rupanya tak...jumpa satu kedai halal..asyik makan kat situ je..pagi,tengahari,petang,malam dan tengah malam..boleh diet ke???ofcos lah tak boleh kan...
kami duduk di area ben than..bandar sikit..area situ ade 3kedai halal...kedai paling murah..kedai baju..ada makan..situ memang murah sangat2..sebelah kedai makan restoran kg.melayu...restoran ini memang mahal gila..bihun goreng,nasi goreng,koey teow goreng,mee goreng totalnya RM88...termasuk air teh o ais 2 teh ais 2..mahal gila..lagi satu murah sikit lah dr restoran ini VN Halal restoran...not bad lah...
cakap banyak pun tak best kan..tengok lah picture...


BEFORE(LCCT)




4.30AM


AFTER (AIRPORT HO CHI MIN)




8.15AM

BEKALAN

milo 3 in 1, maggie cup dan roti
utk lapik perut sementara mencari kedai makan halal.


Lihat lah gambar2 ini...hihihi


 ayahku dah lapar sangat..makan maggie dulu



dah kenyang,ayahku skodeng apa entah..hihi


RESTAURANT VN. HALAL






 my dad n my mum

abg mok and me





menu yang kami makan di restoran ini.

jalan2 cari makan

BEN THAN(WAKTU CERAH)

tempat barang murah...kena pandai minta kurang lah..
dalam ini boleh jadi gaduh dengan penjual..
so hati2 lah bila membuat tawar menawar ini ekk..




BEN THAN(WAKTU MALAM)



 ada midnight tiap2 malam..tengok penjual askrim..
pakai basikal je..


 pulut warna warni...


TUTTI FRUTTI VIETNAM





MUZIUM



















TAMAN BEN THAN



BANGUNAN PALACE




 abg mok

 me and my dad

 ayah aku try nak jadi penjual air kelapa
hihihi




 ni dah sampai atas..penat oo..naik tangga...




BAWAH TANAH/TEROWONG







VIETNAM PENUH DENGAN MOTOR




berehat/bersantai


TRIP TO MEKONG








MEKONG
















BANGUNAN TENTERA VIETNAM







 dialog : apa kau tengok aku,
aku korek biji mata kau nanti..hihi
abg mok aku sewel time ni...

 dialog : diri tegak semua,
kalau tak kena tembak nanti..hihi

 mama n abah pun layan jela
diri tegak..hihihi







BAGUNAN TM/PARKSON


nak cari pakson vietnam punya pasal..
jalan kaki..polis pelancong cakap dekat je..
jalan2 sekali, amekaw..bapak jauh giler...
sampai sesat...jumpa bagunan tm..hihi
cari benda lain jumpa benda lain...






akhirnya jumpa gak...hihihi


hope enjoy this story at vietnam...
insyaAllah saya akan updates lagi...
saya terlalu busy..


esperar mi proximo post
espero que todos disfruten



3 yg berani menyokong farahana90:

Ridzwan Mohamed said...

mesti best kan.ade jugak tutti frutti kat sane ye

farahana said...

to ridzwan mohamed : best la gak...haah..actly saya pn x taw de tutti..tbe2 tgk..eh ade gak..warna je lain ckit..hihi

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...