THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages


WWW.FARAHANA90.BLOGSPOT.COM

Monday, February 20, 2012

MARI BUAT TEMPAHAN JACKET HANYA RM90 SHJ SEKALI DGN SULAM.....

hye semua!!!!
selain dari makanan,travel,gadjet dan resepi....
I juga mengambil tempahan jacket...
so,kalau sudi mari lah support bisnes i ni...
I utamakan budak-budak blogger....


design di jacket ini boleh reka sendiri...
so tak ada masalah bagi semua orang...
min 3 shj..lebih kena tmbh rm5 shj...


myb dr sini x jelas..tp klik je pic ni akn kua lebih jelas...

jacket + sulam = rm90
kos penghantaran = PERCUMA!
colour = black only
size = S-XXL


CONTOH : -

dari pandangan depan


dari pandangan berlakang


design koler dan tulisan


boleh buat tempahan sekarang melalui (just klik)
email farahana_90@yahoo.com



esperar mi proximo post
espero que todos disfruten





resepi kek batik..

first time i buat kek batik ini...
ikut suka hati pulak tu...
tapi menjadi okay...yahooo!!




BAHAN-BAHAN :




biskut marie...patah2kan biskut tu...


butter,hot chocolate,mila dan gula..
sepatutnya guna koko tp i ganti kn hot chocolate..


2 biji telur..


pastikan semua bahan seperti
milo,hot chocolate,air,dah gula mengikut sukatan cawan ini...
1/2cawan serbuk hot chocolate
1 cawan milo
1cawan air
3/4 gula



CARA-CARA :

1. masukkan gula,milo,serbuk chocolate,air.
dgn api sderhana,kacau sampai dh larut.
2. masukkan butter, kacau sampai butter cair.
3. kecilkan api,masukkan telur. kacau sampai
agak2 pekat(lbh kurg 30saat)padam api.
4. masukkan biskut kacau sampai semua biskut
di selaputi cokelat
(biskut tpulang pd citarasa kalo nk byk cokelat guna biskut skit)


5. masukkan dalam loyang..tekan2 sikit bg padat.
simpan dalam peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang.



esperar mi proximo post
espero que todos disfruten


Sunday, February 19, 2012

resepi creamy chessecake

hye..sudah lama i tak updtes blog i...
dah bersarang blog ini..hihi
btw kali ini saya updtes pasal cakes...
i suka semua jenis chessecake..so cakes yg i tonjol kan semua pasal chesse la..hihi



creamy chessecake


INGREDIENTS :
1 tablespoon softened butter
3 tablespoon crumbs from famous chocolate wafer,graham crackers or ginger snap
OR
1 (3ounce) package soft ladyfingers (24 total) left whole,but trimmed to fit pan (optional)
3 (8 ounce) packages cream chesse
1 cup sugar
3 eggs
2 teaspoons vanilla extract
1/4 cup heavy cream
1/4 cup sour cream

cara-caranya :
base :
1. panaskan oven 150c' selama 5minit.

2. ratakan biskut di dalam bekas adunan bersama butter(cairkan butter tersebut)

part cake :
1. masukkan cream chesse (putarkan sehingga kembang)

2. masukkan sour cream,heavy cream,vanilla extract dan telur.(putar sehingga kembang)

3. masukkan bahan diputar tadi ke dalam bekas adunan kek tadi bersama base tadi.

4. masukkan dalam oven selama 30minit 150c' .

5. selepas 30minit biarkan pintu oven buka selama 15minit.

6. selepas itu sejukkan kek tersebut  di dalam peti sejuk selama 1jam.


siap sudah...

creamy chessecake


jarak dekat..sedap...


selamat mencuba ye...
sedap aww...


esperar mi proximo post
espero que todos disfruten



Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...