THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages


WWW.FARAHANA90.BLOGSPOT.COM

Wednesday, September 28, 2011

CARA HILANGKAN STRESS UNTUK DRAFTPERSON (AUTOCAD)

maksud saya pada tajuk ini adalah...
selalu pekerjaan draftperson ini akan stress ketika membuat kerja autocad...
sebab asyik tengok autocad je....kadang-kadang ada yang cakap juling dah matanya tengok autocad ini...
memang tugas mereka pun kalau mengadap autocad je....tapi boleh juga buat stress...
so saya ingin berkongsi la...sebab saya seorang draftperson and site supervisor...buat duit lebih bisnes HP...
ada lah sikit rezeki....hehehe


autocad ini kadang-kadang memang boleh buat kita stress...
tapi kalau ada cara lain boleh elakkan rasa stress ini...
kalau cara saya nak elakkan stress ini...adalah.....


jangan terlalu fokus kepada autocad ini..
maksud saya jangan renung lappy itu terlalu lama...
mata kita perlukan rehat juga...sama juga dengan minda kita...
teliti membuat design...kemudian rehat 2,3 minit..
untuk fresh balik otak dan mata kita...


kalau kita 24hour fokus...teliti...
tak semestinya tak ada kesilapan dalam lukisan itu...
sebab kita terlalu stress..kita kadang-kadang tak nampak silapnya...
bila mata dan minda segar...kita akan nampak dimana silap kita...


kalau bos nampak kita relax...
nak cover line lah sikit kan...
makan gula-gula...dengar lagu(dengar slow2 la)...
jangan tengok movie lak...sebab menggunakan mata juga kan...


ketika membuat autocad...
posisi badan kita kena cara yang betul..
supaya kita tak rasa sakit badan...
bila kita sakit badan boleh menyebabkan stress juga...


jangan terlalu dekat dengan screen monitor...
boleh merosakkan mata...sandar pada kerusi dengan selesa..
nak buat kerja kena dengan cara yang selesa...
terserah pada individu la cara selesa nya...


siapa kata autocad ini susah????
sebenarnya senang..bukan sebab saya memang tahu autocad...
autocad ini senang kalau kita hafal common nya...
ada cara mudah...tak payah nak klik-klik menu bar...
just tekan kat keyboard je...
mouse kegunaannya hanya untuk tarik sahaja...


kalau kita dah hafal...jari kita ini jadi automatik je nak tekan apa...
tak susah mana pun...bila dah tahu guna...
confirm assgnment pun guna autocad...sebab senang..hehehe


jangan tahu guna autocad je ok..
kena tahu guna mesin plotter juga...
nak print design ini bukan guna printer ok...
istilah autocad ialah....
nak plot design ini menggunakan mesin plotter...

mesin plotter



contoh

contoh isometrik

contoh


terima kasih sebab singgah
nantikan post seterusnya..

Wednesday, September 21, 2011

congratulations and BFF

now, apa yang I nak ceritakan ek???

hehehe...
before ini I ada cakap yang I nak ceritakan tentang konvo,rite???
so, I nak cerita tentang konvo la...hehehe
memang best la masa konvo tu...jumpa semua kawan walaupun tak semua yang ada...
hope satu hari kita semua jumpa lagi..insyaAllah...
last day before konvo...kami semua jalan2..hehehe


Time Square Ampang Bowl


btw I win..hehe..jgn jeles...



I-City.



jom jalan-jalan...ada benda baru ke???hehehe


benda ini la yang baru..best..boleh pusing2...







kembali ke dunia cahaya..hehehe


PICC Before Konvo







LCCT

 my lovely brother..


I and my dad


Time Konvo






wani, I, Ratna, And Mieza...
bergambar sebelum naik pentas..

suasana pentas untuk konvo...


After Grad..Congratulations

 mama, I And Abah



I And Wani

congratulations to u all...


so, I ada buat video kenangan bersama kawan-kawan I..



harap anda semua terhibur..
tunggu post yang seterusnya..



Friday, September 16, 2011

Delicious..yummy...

dulu saya pernah cerita pasal kenny rogers...kan kan???sedap tak terkata...
kalau makan selalu pun tak akan gemuk pun..sebab segala-galanya kurang..sebab itu "less fats less salt and less calorles"....hehehe..click here
banyak pilihan kalau u all lihat dalam link yang I bagi tadi...
harganya agak berpatutan lah juga...
cerita banyak pun tak guna juga kalau tak rasa...
mungkin melalui gambar boleh u all rasa nikmatnya...hopefully...




kenny rogers roaster..


macam biasa..muffin in set...coklat and vanilla...


set yang paling I suka...u all must try k...


air yang I minum ini namanya
"Jewel Treasure"(a refreshing concoction of orange & strawberry flavour with jelly bites)



 tengah mencuba..macam pelik je rupa I ni..hahaha


first coffee house ipoh..click here 


udangnya tak berapa best lah sebab tak besar...
tapi rasanya sedap sangat-sangat...


dah nak habis baru terinagat nak snap pic...hehe

dessert...boleh pilih..mangga..manis..so sweet...

muka kenyang..hehe


seafood di setiawan perak
tak sempat nak snap sebab sampai je makanan itu terus serbu..hehehe
glojohkan..sebab sedap sangat...so ini je yang mampu tunjuk and sempat..


apa kegunaan ini???untuk ketuk.................di bawah ini..

ketam masak cili kering..sedap...pelik kan....


Domino's pizza click here 

cake ini memang sedap sangat..
sebab dalam ada coklat cair..


perhh..terbaik lah makanan ini...RM55 sahaja...


burgers mcd..

mcd chicken


cake bufday...


cantik tak???love..for my mum..
happy bufday...



yeahh!!!i do just for my mum..

mum, i hope u like it...

penat jalan kaki..so???hehehe


first day eid...opss..edit plat num..hehe




ini sahaja yang I boleh berkongsi...
hopefully u all enjoy dengan entry I kali ini...


harap anda semua terhibur..
tunggu post yang seterusnya..

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...