THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages


WWW.FARAHANA90.BLOGSPOT.COM

Sunday, April 24, 2011

kursus pengurusan organisasi...under UNIKL MSI

kem???kursus???huurrmmm....no komen...tapi yg penting best glerrrr!!!!
mase kat kursus ni...macam yang berlaku..tapi tetap seronok..walaupon katil nya agak menyakitkan badan aku ni..tapi x mengapa leee....katilnya antik..hehehe...ade ari yg boleh wt pecah otak sebab kne wt report la..proposal...nasib group..hahaha..dapat lak group yg otak gle2...smpai aku kne bahan dgn sume dak...gara-gara si faiz 2...sampai kami berdua dapat gelaran FF...aduh2...mse msuk hutan..aku la org paling depan..sbb ak tkut kne tggl..so ak pergi depan skali....

 sian akak2 ni..nk snap pic dorg je..tp kami nyebok di blkg..hahaha



 ketika perjalanan hendak ke tempat yang di rancang...hehehe

ari terakhir kami semua di tempat ini, aku mmg kne kaw2 pnya dgn cik raja...aku x prasan pon ak n faiz pkai baju same kaler..semua itu hnya kebetulan shj lee....jgn slh paam kawan2 ku sekalian...mmg cik raja kne kn kami la nmenya....hehehe...semua ni kenangan paling best...










kenangan aku and bella...and kaki kena pacat..hahaha





last sekali mmg seronok kami happy sgt2...smpai skunk kami still tegur menegur antara satu sama lain...cik raja jaga makan minum kami...hahaha..dh mcm ayah kami dah...

picture kenangan kami semua...



yang penting muka penghulu kena tutup..ahahaha  

 

minggu auto carnival openday Unikl MSI

minggu autoshow...macam2 ada..mmg gempak la mase ni...openday paling best and secara besar-besaran...
 
















 

tempat yg memberi ketenangan kepada student Unikl MSI..

pada hari tersebut...aku tgh tnsion sgt2...sbb ade bdk yg x paam bhs cari mslh dgn ak..aku pon xpaam ape yg die nk yg sbnrnya...ape la mslh dowg 2...ade mslh dgn org lain..xpuas ati dgn org lain..org lain yg kena...dari zaman sekolah lagi bdk2 2 mmg ske cri pasal dgn ak...ak asyk sabar je...tp smpai ble?????pada masa 2 ak ajak kawan aku pergi cari tempat ketenangan...kawan aku yg bernama khadijah..tnjukkn tempat berikut...terima kasih eija...kawasannya sgt cantik..saya ske...kami pergi beramai2...kami semua dah macam adik beradik...kami pergi dgn menaiki kereta kancil..sumbat macam ikan sardin dah aku tgk...tapi mmg best..kami semua kalau nk lepaskan tnsion...kami akn menjerit..hahahaha...my hobi..

ni la kawasan yg kami pergi :




sukanya mereka ni..heheh



mereka ini budak2 lagi..he3..



masing2 dgn gaya tersendiri..hehehe
 

 


ayid x leh bla..gaya cm nk gaduh je...hehehe
 
 


muka baru lepas menjerit...puas rasenya...hehehe
 
 


smile......hehehe ^_^
 
sesiapa yg ingin pergi ke tempat ni,boleh lah bertanya kepada saya..senang je jalannya...di kawasam penang...kompem anda berasa puas ati...



Oreo Cheesecake



Bahan Dasar:-
  • 200gm biskut oreo - di buang krimnya
  • 50gm mentega cair
Bahan Filing:-
  • 750 gm keju krim
  • 130 gm gula kaster
  • 1/2 tbsp esen vanila
  • 3 biji telur
  • 200ml whipping krim 
  • 1 tbsp. lemon juice
  • 15 keping biskut oreo di patah 4 - di buang krimnya
Cara-cara:-
  1. Dasar Kek : Kisar halus biskut oreo dan gaul dengan mentega cair, tekan padat ke dalam acuan springform/loose base tin 4.5" sebanyak 1/2 cawan padat (*for mini pan). Kalau untuk loyang besar, masukkan kesemuanya dlm pan dan tekan. Bakar selama 15 minit pada suhu 160C. Angkat dan ketepikan.
  2. Filling: Pukul keju krim dan gula hingga sebati, masukkan esen vanila dan telur satu demi satu diikuti dengan whipping krim dan jus lemon. Putar hingga sebati.
  3. Masukkan biskut oreo, gaul rata.
  4. Ambil 1 cawan penuh krim keju (*untuk mini cheesecake) dan tuangkan kesemuanya (*untuk loyang besar) ke atas dasar biskut tadi.
  5. Bakar pada suhu 150C secara water bath selama 45-50 minit. Tutup suis oven dan renggangkan pintu oven biarkan kek sejuk di dalamnya selama 1 jam.
  6. Longgarkan tepi kek dengan pisau tajam mengelilingi acuan. Biarkan sejuk, tutup dengan plastik wrap dan simpan di dalam peti sejuk selama 4 jam atau semalaman.
  7. Keluarkan kek dari acuan dan hias mengikut suka
yang ni sebenarnya, selepas dibedah siasat
gambar baru siap drizzle ni
 

Saturday, April 23, 2011

test

baru nak test.,.....under maintain

Monday, April 18, 2011

autoshow msi 2011


Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...