THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages


WWW.FARAHANA90.BLOGSPOT.COM

Monday, August 8, 2011

DuniA IT...Apa yAng sAya MiLiki dALam IT...^_^

first masa saya baru kenal dunia IT ni...tak tahu sangat la...sebab baru nak kenal la katakan...

saya start melalui abang no2 saya iaitu Mohd Syahmil...first email yang saya ada iaitu myway..
coz masa itu terkenal dengan myway.com...so abang saya ajar macam mana hendak buat email..
dia kata kalau ada email boleh ada myspace..hehehe..mase zaman sekolah popular dengan myspace...
so first email..terus buat myspace..hehehe..bila ada myspace asyk pergi cyber cafe je...maklum lah mase itu tak ada internet di rumah..hehehe...balik sekolah mesti hilang..sebab pergi cyber...kaya cyber itu..hehehe...
myspace saya...nak tengok???memandangkan myspace update canggih sikit..so saya jarang on myspace ini..hehehe...


kecik2 suda..bagi tengok besar2..mst x add kn..hehe..


sejak saya masuk IKM Alor Setar...lec saya semua ada FB "FaceBook"..hehehe..lec saya selalu gelak2 dengan FB masing-masing..so saya mula rasa teringin..hehehe...kadang-kadang risau juga sebab takut lalai je nanti bila dah ada FB ini...tapi kena kawal lah kan..hehehe...saya pun main try buat FB ini..akhirnya berjaya juga saya....mula-mula memang tak tahu guna..dah lama baru tahu...alhamdulillah...tak ada lah orang kata saya buta IT..hehehe...kepada kawan-kawan saya yang masih belum add FB saya..leh la add k...


i'm sorry..I'm actually limiting my friend list to those
 i personally know, family and friends..


If you don't mind, you can add me at my


 http://www.facebook.com/pages/Farahana90/117796204972990


this is my page..boleh LIKE
klik ini okay...hehehe



dah mahir sikit...saya buat foursquare..nak tahu apa itu??foursquare dapat kesan kita kat mana..
siap tunjuk map lagi taw....dah macam GPS..hehehe..tapi tak ada yang menarik pun..just kita boleh tahu kawan-kawan kita ada kat mana dan asalnya...


ni la profile foursquare...tak menarik pun...


dah lama buat semua ini...saya mula tertarik dengan twitter pula...hehehe..
so saya pun buat acc twitter...best juga ber tweet ni..hehehe..

ini la twitter saya...followers and following ada sikit je..sebab baru buat...


bila saya boring..saya suka bergambar..dan suka snap pic macam-macam...
so saje nk share kat rakan-rakan yang lain...saja nak buat orang jeles kan..??hehehe
bukan macam itu..saja isi masa lapang dengan melayan IT ini..so..saya kongsi pic melalui tumblr...hehehe
so...kalau u all nak kongsi apa-apa..boleh buat acc tumbler tumblr....tumblr saya merepek sikit..hehehe...
warna kurang menarik..hehehe..saja nak buat orang juling mata...hehehe...



xleh nk tunjuk full sebab pakai notebook je..hehehe


bila tak ada kerja...ini lah jadinya..sebok dengan IT..hehehe
nak jadi lebih mahir lagi...kadang-kadang fikir juga..semua ini sosial..hehehe..kalau salah guna...
so untuk kerja..saya khas kan benda lain..nak tahu apa????ada dua benda...baru je aktif...
linked dan lockerz....saya baru buat acc ini...so tak berapa menarik la..lagi pun untuk kerja sahaja...


 this is my linked...


this is my lockerz...

kepada siapa yang ada semua ini boleh la add...tapi yang mengenali diri ini sahaja..
hehehe..bukan apa...untuk elak dari berlaku apa-apa..
bukan sombong okay...itu bukan jenis saya...
yang ingin berkawan boleh like page saya tadi...


btw,saya memang ada YM..tapi untuk kenalan rapat sahaja..dan rakan sekerja..senang berhubungi selain menggunakan kredit(topup)..hehehe..lagi pun guna YM cepat sikit reply kan...hehehe...



selain dari YM..saya berhubung dengan MSN dan SKYPE....
tapi MSN LIVE jarang ON..so saya tak promote kan la....hehehe..
just promote SKYPE sahaja..hehehe..ini pon jarang ON sebab kalau on pon kawan yang suruh ke..
sebab senang nak webcam...laju sikit kalau guna skype bagi siapa yang nak bercakap depan-depan kan..hehehe..kononnya la kan...hehehe..padahal depan lappy je pon..hehehe...nampak muka pon jadi la...
lepas rindu bagi sesiapa yang berhubung dengan kekasih..hehehe


malunya skype saya ini..hehehe


disebabkan saya terlalu banyak sangat laman web sosial ini...
kadang-kadang line slow tak boleh ON semua kan..
so saya menggunakan tweetdeck....mudah sikit guna tweetdeck..semua buka serentak...

twitter rakan2...reply mention to twitter...facebook..xleh nk tunjuk full...sowi..
tapi tetap best...kalau on9 guna HP..guna ini jela kan..senang...
warna ini saya yang buat..harmoni kan..hehehe














anda kenal logo-logo ini????hehehe
mesti lah kenalkan....semua design nya hampir sama...
so jangan keliru pula okay....

jangan lupa follow me..hehehe..like page saya okay....
semuanya dihujung jari anda..hehehe
kalau add FB saya..saya tak app,sowi la ek...
juz like page okay la 2...
dah knl melalui page..baru leh add FB...hehehe...
twitter open...hehehe


0 yg berani menyokong farahana90:

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...