THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages


WWW.FARAHANA90.BLOGSPOT.COM

Wednesday, August 10, 2011

RAYA feat MERDEKA...

U ALL TAHU KAN RAYA TAHUN INI SEKALI DENGAN HARI KEMERDEKAAN..TAPI MERDEKA HARI KEDUA RAYA...SO TAJUK SEDAP RAYA feat MERDEKA..BUKAN RAYA VS MERDEKA K...ITU LAIN MAKSUDNYA...






insyaAllah,kita raya pada 30haribulan...dan semestinya kita merdeka 31haribulan ini...
sebelum ini kita sambut hari kemerdekaan pada bulan puasa...jadi kurang meriah...
semangat merdeka itu kurang kerana puasa...itu reason yang selalu orang bagi kenapa tak sambut hari kemerdekaan...so tak boleh nak buat apa la kan...
tahun ini apa pula reason nya...mungkin orang sambut atau tak..kalau tak sambut mesti reasonnya orang nak beraya lah..hehehe..kan2????


memandangkan raya dulu sebelum merdeka...so saya cerita tentang raya..hehehe
sekarang ini baru berapa hari je puasa...iklan kat tv semua lagu raya..semangat betul...hehehe
dekat kawsan rumah I pon dah ada orang main mercun..ish2...bahaya2...
ramai yang sudah ada semangat nak raya..hehehe...I pon semangat nak raya...I baru shopping baju raya..awalkan???hehehetapi sikit je tak ada banyak..sebab jalan-jalan..tiba-tiba TERbekenan la pula kn...hehehe..TER K...hehehe..kalau shopping saat-saat terakhir..mesti ramai orang and orang niaga tawar harga yang mahal..tetapi setengah tempat jela..ada tempat bila nak raya dah orang niaga bagi murah sebab nak habiskan stok..hehehe...kena pandai cara tempat la kan...


ayah I selalu pesan..beli benda yang berpatutan..jangan membazir...shopping mengikut tahap kemampuan masing-masing...jangan nak main beli je semua padahal duit ada berapa je kn..hehehe...
baju kurung dah lama tempah...sebenarnya baju kurung itu untuk pakai masa konvo bulan september ini...
fikir-fikir balik..jangan membazir lah..sebab I jarang pakai baju kurung..so baju konvo itu pakai buat raya juga la..


kadang-kadang orang kata beli barang masa untuk raya ini setahun sekali...tapi mesti ada beli juga yang lain dalam tahun ini..kan2????hehehe...jangan membazir...I jarang shopping barang raya ini..sebab B4 raya I dah shopping..so I fikir semua itu boleh pakai lagi...I tak nak membazir sebab lepas raya nak pakai duit juga kn...so jimat la sikit kan...


hurmm..I dah ada plan..masa raya ini I nak buat open haouse..boleh lah u all datang nanti...bila itu I tak tahu lagi..nanti i updte blog...hehehe...and masa itu I nak buat kek...nak tahu kek apa...cheesecake lah..favo I katakan..hehehe...I nak buat pelbagai perasa...tapi cheese juga...oreo cheesecake..lemon cheesecake..marble cheesecake...hehehe..nak rasa??mai ke rumah..opss cakap utara la pula..hehehe...


apa I melalut ini..hehehe..kata RAYA feat MERDEKA...hehehe...sambil menyelam minum air..hehehe
semua orang akan semangat raya atau pun merdeka????
kalau saya dua2 sekali...sebab setahun sekali...merdeka perlu sambut juga sebab ada setengah negara sahaja yang sudah merdeka..negara kita dah merdeka...jadi kita perlu rasa bangga...MERDEKA..MERDEKA..MERDEKA...hehehe..semangatnya I ini...


iklan di tv I suka

korang ingat lagi tak iklan ini??tersentuh???
ingat la jasa ibubapa ketika beraya...

bila u all tengok apa yang u all fikirkan???
sedih??terkenang???

air yang di cincang tak akan putus...

masa kecik2 u all macam ini tak??hehehe

u all dah tengok iklan baru ini??mesti belum kan??
mari tengok..memang terbaik..
canggih...hehehe


I nak selit sedikit video ini..sebab I rasa sungguh merdu..
budak kecil baca Quran sungguh merdu...


harap u all enjoy la apa yang I tunjukkan ini..
sebab I terkenang je...I kongsi dengan apa yang I enjoy...


MERDEKA pula...
hmm...mana pergi semangat merdeka kita????
hehehe...semangat biar ada..tak perlu tunjuk...hehehe...

u all ingat lagi tak macam mana kita boleh merdeka...???
buka buku sejarah..hehehe..nak cerita panjang...hehehe


bapa kemerdekaan negara Malaysia...
merdeka..merdeka..merdeka...


lagu malaya tetap merdeka (1959)


lagu patriotik Malaysiaku tercinta....

disini saya ingin memberitahu..tak kira raya apa pun..
1Malaysia sambut bersama...
negara kita berbilang kaum jadi tak salah kalau kita sambut bersama....

2 yg berani menyokong farahana90:

zack_cyrah said...

aku ske iklan baru dr petronas 2...1malaysia..

farahana said...

zack_cyrah : owh..really...??me too...ia mnunjukkn bersatu padu..n pgajarannya..xperlu blagak antara satu sama lain..coz sume same je..usaha 2 yg pnting...

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...